Україна посилить контроль безпеки харчових продуктів

Понеділок, 21 листопада 2011, 11:30

В Україні у наступні два роки відбудеться реформування системи контролю безпеки харчових продуктів

Зокрема, готуються до розгляду зміни до закону "Про якість та безпеку харчових продуктів і продовольчої сировини", повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу Державної ветеринарної та фітосанітарної служби.

Відповідно, всі підприємства, діяльність яких пов'язана із продуктами харчування, змушені будуть ввести систему, засновану на принципах HACCP.

Це дозволить вітчизняним виробникам вийти на міжнародні ринки і збільшити обсяг експорту.

Реклама:

НАССР відома в усьому світі як система управління харчовою безпекою. Саме тому ЄС вимагає її наявності від виробників країн-імпортерів.

Тому з моменту, коли зміни до закону набудуть чинності, українські виробники, які експортують свій товар, повинні будуть запровадити НАССР. В іншому випадку, переробні підприємства змушені будуть закритися або перепрофілюватися.

Планується, що підприємство, яке впровадило НАССР і довело контролюючим органам, що воно працює ефективно, може не мати ніяких сертифікатів, що підтверджують якість продуктів.

Принципи НАССР передбачають збільшення обсягу продажів, зниження витрат, а також контроль над ризиками.

У середньому її впровадження на підприємстві триває до одного року, відзначають в Державній ветеринарній і фітосанітарній службі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!