Олімпійський обійшовся українцям в 600 мільйонів?

Субота, 8 жовтня 2011, 16:41

Реконструкція головної арени чемпіонату Європи з футболу 2012 року - НСК "Олімпійський" обійшлася Україні в 560-585 мільйонів доларів.

Про це повідомив віце-прем’єр-міністр - міністр інфраструктури Борис Колесніков, передає "Інтерфакс-Україна".

"Коли ми закінчимо східну трибуну, зони гостинності, підходи до стадіону - я назву остаточну суму. Це обійшлося десь приблизно від 560 до 585 мільйонів доларів, що в принципі, для стадіону, на якому встановлено 70 050 сидінь, цілком прийнятна сума. З розрахунку 8 тияч доларів за одне місце. Це для стадіонів такого масштабу цілком нормально", - сказав він.

Колесніков зазначив, що попередній уряд планував витратити на стадіон 1,2 мільярда гривень. "Це 150 мільйонів. Але одразу ж замовив покрівлю та облицювання за 100 мільйонів доларів. Тобто, незрозуміла сама логіка планування. Уряд не хотів лякати громадськість, почалася криза. Тобто, не було проекту стадіону", - пояснив він.

Нагадаємо, що витрати на об'єкти до "Євро-2012" різко зросли в 2010 році після приходу до влади команди Януковича. Так, лише вартість будівництва НСК "Олімпійський" зросла більш ніж удвічі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!