"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Папа Римський запропонував свій варіант виходу з кризи

Вівторок, 25 жовтня 2011, 11:06

Ватикан і Папа Римський вважають, що світу необхідно створити загальний центральний банк, який займеться боротьбою з кризою.

Свої пропозиції щодо виходу єврозони з боргової кризи в понеділок представила римська католицька церква, пише La Repubblica.

"У недалекому майбутньому нам знадобиться організація, яка виконуватиме функції всесвітнього центрального банку... він буде регулювати фінансову та монетарну систему", - йдеться в повідомленні, опублікованому Папською радою справедливості і миру.

Рада приходить до висновку, що "реальний стан економіки має згубний ефект на ліберальні політичні ідеології", які існують за правилами ринку і мають "апріорі економічний" базис.

Реклама:

"Якщо світова спільнота не зможе знайти рішення, то постраждає і політична, і економічна система світу", - попереджає Ватикан.

На думку радників понтифіка, криза може викликати сплеск кількості вороже налаштованих людей, що, в свою чергу, спровокує зростання злочинності та насильства, а це "підриває основи демократії".

Заява Ватикану прозвучала через тиждень після того, як у Римі пройшла демонстрація, яка переросла у великі заворушення.

Протести, що почалися в США, вже перекинулися на інші країни, серед яких Швейцарія, Великобританія, Німеччина та Італія.

Протестуючі італійці зібралися на акцію недалеко від Колізею, але через деякий час до них приєдналися одягнені в чорне люди, деякі з яких закривали обличчя масками, і почали розбивати вітрини, підпалювати автомобілі і сміттєві баки.

Під час заворушень постраждали понад 70 людей. Збитки, завдані Риму в результаті масової акції протесту, можуть досягти 2 мільйонів євро.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!