Суд заборонив Пшонці забирати завод у Дерипаски

Четвер, 8 вересня 2011, 15:45

Вищий госпсуд скасував рішення Київського апеляційного госпсуду від 17 травня, який за позовом Генпрокуратури повернув у держвласність 68% акцій Запорізького алюмінієвого комбінату.

Про це йдеться в матеріалах Фонду державного майна, підготовлених до засідання спеціальної комісії Ради з питань приватизації, повідомляють "Українські новини".

Згідно з матеріалами, 30 серпня Вищий госпсуд скасував рішення суду попередньої інстанції про повернення ЗАлКу в держвласність і направив справу на новий розгляд до Господарського суду Києва.

ФДМ також відзначає, що у відомства немає інформації про повернення Госпсудом Києва даної справи до розгляду.

Реклама:

17 травня Київський апеляційний госпсуд скасував рішення Господарського суду Києва від 27 грудня 2010 року, яким Генпрокуратурі було відмовлено в розірванні договору купівлі-продажу 68% ЗАлКа і повернення їх у державну власність.

Апеляційним судом були розірвані договори купівлі-продажу пакета акцій ЗАлКу у кількості 423 514 923 простих іменних акцій номінальною вартістю по 0,25 гривні, укладені між ФДМ і ЗАТ "АвтоВАЗ-Інвест" (Росія) і між "АвтоВАЗ-Інвестом" і компанією Velbay Holdings Limited (Кіпр).

Після цього підконтрольна компанії "Русал" кіпрська Velbay Holdings і сам ЗАлК подали касацію на рішення Київського апеляційного госпсуду у Вищий госпсуд.

ЗАлК входить в об'єднану компанію РусАл і є єдиним виробником первинного алюмінію в Україну, але у квітні зупинив його виробництво.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: