"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Генпрокуратура віддала в суд справу екс-глави "Родовід банку"

Середа, 7 вересня 2011, 19:48 -

Генпрокуратуру передати до суду кримінальну справу, порушену проти колишнього тимчасового адміністратора "Родовід банку" Сергія Щербини.

Також дана справа порушена проти директора одного з підприємств за підозрою в розкраданні коштів цієї фінустанови.

"Генеральною прокуратурою 6 вересня 2011 року затверджено обвинувальний висновок і направлено до суду кримінальну справу за обвинуваченням громадянина Щ. за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч.5 ст.191, ч.3 ст.365, ч.2 ст.366 Кримінального кодексу України та громадянина А. - за ч. 5 ст.191, ч.2 ст.366 Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні відомства.

Згідно з повідомленням, досудовим слідством, проведеним головним слідчим управлінням СБУ, установлено, що упродовж 2008-2009 років тимчасовий адміністратор одного із банків Щ. та директор підприємства А., підробивши документи про оренду майна та виконання ремонту орендованого приміщення, заволоділи коштами на суму понад 44,8 мільйона гривень.

Реклама:

Крім того, тимчасовий адміністратор Щ., перевищивши свої службові повноваження, без погодження та дозволу Національного банку України уклав з адвокатським об'єднанням угоду про надання правових послуг, чим банку було завдано матеріальної шкоди на суму 301,6 мільйона гривень.

Як повідомлялося, СБУ завершила досудове слідство у кримінальній справі за обвинуваченням колишнього тимчасового адміністратора "Родовід банку" у вчиненні злочинів, передбачених ч.5 ст.191, ч.3 ст.365, ч.2 ст.366 КК України.

Щодо обвинуваченого Щ. застосовано запобіжний захід - взяття під варту, громадянин А. перебуває на підписці про невиїзд.

У ході досудового слідства накладено арешт на будинок, який був предметом злочину, а також на квартири та майно обвинувачених.

Щербина утримується під вартою вже більше року. Керівник підприємства перебуває на підписці про невиїзд, а на особисте майно обвинувачених накладено арешт.

Щербина був звільнений Національним банком із займаної посади на наступний день після порушення кримінальної справи - 13 травня 2010 року.

А вже 18 травня в рамках розслідування цієї справи він і був затриманий СБУ, а судом було обрано запобіжний захід - арешт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: