"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Арбузов може дозволити міняти невеликі суми без паспорта

Середа, 28 вересня 2011, 14:42

Глава Національного банку Сергій Арбузов не заперечує, що правила роботи на готівковому валютному ринку можуть бути переглянуті і обмінювати валюту на невеликі суми можна буде без паспорта.

Про це він заявив в інтерв'ю агентству УНІАН.

"Ми не виключаємо, що через деякий час, коли громадяни звикнуть до нових правил, і всі хвилювання вляжуться, ми дозволимо банкам здійснювати обмін валюти на незначну суму без пред'явлення клієнтом паспорта", - сказав він.

Разом з тим, Арбузов зазначив, що ліміт таких операцій поки називати рано.

Реклама:

"Я впевнений, що підвищення лімітів валютно-обмінних операцій з 80 тисяч до 150 тисяч  гривень, з одночасною перевіркою резидентності клієнтів, спростить життя пересічним громадянам при купівлі валюти і знизить ажіотаж на ринку. А ось спекулянти до нових правил не звикнуть ніколи. І скоро всі в цьому переконаються", - запевнив банкір.

Нагадаємо, 27 вересня, прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що глава НБУ Сергій Арбузов пообіцяв йому підкоригувати правила обміну валюти, зробивши їх менш жорсткими.

З п'ятниці, 23 вересня, населення України не може обмінювати валюту без наявності паспорта.

Тепер, щоб обміняти хоча б один долар або євро, необхідно пред'явити документ, що засвідчує особистість і резидентність.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!