"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Бойка запевняють, що бензин під контролем

П'ятниця, 19 серпня 2011, 17:45

Більшість учасників роздрібного ринку нафтопродуктів дотримується встановленого експертно-аналітичною групою при уряді цінового коридору.

Про це повідомив заступник директора департаменту нафтогазової промисловості та альтернативних видів палива Міністерства енергетики та вугільної промисловості Костянтин Бородін, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Станом на 18 серпня ціна дизельного палива за розрахунковою формулою становила 9,61 грн./л, бензину А-95 - 10,24 грн./л. При цьому фактичні середні ціни в Україні на бензин А-95 - 10,26 грн./л, дизпаливо - 9,68", - сказав він.

У той же час Бородін зазначив, що великі мережі АЗС - Shell, WOG, OKKO, "Лукойл" і кілька регіональних компаній - продовжують утримувати ціни вище коридору.

Реклама:

"Ціни на бензин і дизпаливо трохи вище коридору тільки в декількох брендових мережах, які протиставляють себе позиції уряду. При цьому середня ціна ринку щодня потроху знижується, а в цілому ситуація на ринку є стабільною і прогнозованою", - констатував Бородін.

Він також зазначив, що основним завданням ринку Міненерговугілля сьогодні бачить накопичення запасів палива напередодні скасування з 1 вересня пільгових ставок акцизного збору.

"Це дозволить зробити більш плавним підвищення цін на паливо, якщо воно взагалі відбудеться", - пояснив Бородін.

"Якщо зниження світових цін буде стійким, то Міненервугілля буде ініціювати перегляд цінового коридору на експертно-аналітичній групі", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: