Бійці СБУ взялися за землю

Понеділок, 4 липня 2011, 20:39

У першому півріччі 2011 року Генпрокуратурою порушено 92 кримінальні справи у земельній сфері.

Про це розповів представник Головного управління у боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України Дмитро Хорошун, повідомляє прес-служба СБУ.

За його словами, ці справи порушені за матеріалами СБУ.

"Земля продовжує залишатися одним із найцінніших національних багатств, тому окремі представники фінансово-промислових груп, бізнесових корпорацій та члени організованих злочинних угруповань здійснюють різноманітні оборудки, направлені на її незаконне заволодіння", - зауважив Хорошун.

Реклама:

Представник СБУ зазначив, що останнім часом збільшилася кількість правопорушень, вчинених представниками органів місцевого самоврядування та керівниками сільськогосподарських підприємств.

Зокрема, викрито непоодинокі факти одержання хабарів посадовцями при погодженні землевпорядної документації, видачі державних актів і свідоцтв на право власності на землю та майнові паї тощо.

Розповсюдженим правопорушенням у сфері землекористування залишаються зловживання службовим становищем при виділенні в оренду земельних ділянок, здійсненні заходів щодо розпаювання земель та ін.

Як відомо, Кабінет міністрів підготував законопроект щодо земельної реформи в Україні.

Президент Віктор Янукович сподівається, що ринок землі в країні запрацює вже в 2012 році.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: