"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Третій транш піде в міжнародні резерви України - Арбузов

П'ятниця, 3 червня 2011, 15:58

Глава Національного банку Сергій Арбузов повідомив, що третій транш грошей МВФ планується включити в міжнародні резерви України.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню "Эксперт", яке буде опубліковано в понеділок.

"Зазвичай кошти МВФ включаються в міжнародні резерви України і використовуються Національним банком для регулювання платіжного балансу. Саме так і передбачається використовувати третій транш stand-by", - заявив він.

Разом з тим, продовжив він, в Україні та деяких інших державах існує практика розподілу коштів МВФ між Національним банком і урядом, який використовує кошти для підтримки бюджету.

Реклама:

"Ці домовленості фіксуються у відповідній угоді. Так було з двома попередніми траншами", - підкреслив Арбузов.

Окрім того, очільник Центробанку запевняє, що НБУ виконує всі взяті на себе зобов'язання перед МВФ.

"Якщо слідувати меморандуму між Україною і МВФ, Національний банк навіть перевиконує взяті на себе зобов'язання. Єдине не виконане поки зобов'язання з нашого боку, яке нас стосується, але його здійснення прямо від нас не залежить - це скасування законодавчого зобов'язання центрального банку викуповувати ОВДП, випущені на цілі рекапіталізації банків", - зауважив він.

"Більше від НБУ нічого не потрібно. Всі "маяки" в нормі, це стосується і кількості грошей, випущених в обіг, і валютної політики. До того ж на зустріч з представниками фонду ми поїхали вже з прийнятими рішеннями щодо лібералізації валютного ринку", - додав голова НБУ.

Арбузов підкреслив, що переговори в основному ведуться керівником  місії МВФ в Україні Таносом Арванітісом.

"Дев'яносто відсотків зустрічей проходять за його участю. В останній раз він сказав, що до нас питань немає. Так що сьогодні не з нашої вини ми не можемо отримати транш", - додав глава НБУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!