У Азарова похвалились, що підняли зарплати

Середа, 15 червня 2011, 10:32

Схвалені парламентом зміни до бюджету 2011 року спрямовані на поліпшення соціального забезпечення працівників бюджетної сфери.

Про це повідомляє урядова прес-служба з посиланням на міністра фінансів Федора Ярошенка.

"Зокрема передбачено підвищення оплати праці бюджетникам в середньому на 12,6%. Вчителі отримають на 340 гривень більше, а лікарі - на 300 гривень", - йдеться в повідомленні.

Окрім того в уряді запевняють, що додаткові кошти будуть спрямовані на зменшення розриву між мінімальною зарплатою і посадовим окладом працівника І тарифного розряду, а також на забезпечення міжкваліфікаційних співвідношень І-VІІ тарифних розрядів.

Реклама:

"Розширення переліку педагогічних працівників, які будуть отримувати 20% надбавку до посадового окладу; Випускникам медичних освітніх установ передбачена одноразова допомога в розмірі 5-кратної мінімальної зарплати при влаштуванні в заклади охорони здоров'я сільської місцевості", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, передбачається поліпшення умов праці медпрацівників, які надають допомогу хворим на туберкульоз. Зарплата таких працівників у 2011 році збільшиться на 1736 гривень, або на 67,4%. Збереження середньої зарплати для медичних працівників, які направляються на навчання для підвищення.

"Встановлення 20% надбавки працівникам установ соціального захисту населення. Це підвищить у 2011 році їх середньомісячну заробітну плату на 370 гривень, або майже на 28%", - йдеться в повідомленні.

Додаткові видатки державного бюджету на забезпечення вказаних соціальних виплат становитимуть 2,3 мільярда гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: