Росія обмежила електропостачання Білорусі

П'ятниця, 10 червня 2011, 10:33

Росія підвищила тиск на Білорусь, скоротивши електроенергію, яку вона постачає колишній радянській республіці, більше ніж на половину, намагаючись забезпечити сплату рахунків на 54 млн. доларів.

"Інтер РАО", російський експортер електроенергії, заявив, що повністю відключить електроенергію до 19 червня, якщо гроші не будуть сплачені, повідомляє UA-Energy.org.

Обсяг електроенергії, який він забезпечує, становить 12% від потреб Білорусі.

В компанії відмовилися коментувати, проте міністр енергетики Росії Сергій Шматко заявив, що крок був комерційним рішенням і не мав політичного підґрунтя.

Реклама:

Він також сказав, що Білорусь була попереджена заздалегідь про майбутнє відключення, додавши, що вважає, що країна має достатні запаси вугільних генеруючих потужностей, щоб компенсувати скорочення поставок.

Людмила Зелкович, речниця міністерства енергетики Білорусі, заявила агентству "Белта", що Білорусь мала труднощі зі сплатою своїх боргів тому, що є складності з отриманням іноземної валюти - один з наслідків економічної кризи, що зростає.

Росія вже вимагає від Білорусі провести глибокі економічні реформи і продати державних активів на 7,5 млрд. доларів, щоб повернути заставу в 3 млрд. доларів від керованого Росією Євразійського економічного співтовариства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!