У банків росте заборгованість за кредитами рефінансування перед НБУ

Четвер, 26 травня 2011, 17:43

На 23 травня, заборгованість за кредитами рефінансування, наданим Національним банком, мають 47 банків на загальну суму 67 мільярдів гривень.

Про це повідомила журналістам заступник директора Генерального департаменту банківського нагляду - директор департаменту пруденціального нагляду НБУ Олена Мироненко, передає УНІАН.

Представник Нацбанку не надала динаміки номінального значення цього показника, але, згідно з даними балансу НБУ - обсяг кредитів банкам та іншим позичальникам станом на 1 січня 2011 року становив 60,784 мільярда гривень, на 1 квітня 2011 року - 57,224 мільярда гривень, він збільшився з початку 2011 року на 10%, з початку II кварталу ц.р. - на 17%.

Мироненко при цьому відзначила, що з банків, які мають заборгованість з рефінансування: 32 банки перебувають в загальному режимі діяльності, їх сума заборгованості становить 55,5 мільярда гривень; 4 банки, в яких працює тимчасова адміністрація, мають заборгованість 10,4 мільярда гривень; заборгованість 11 банків, які перебувають у стадії ліквідації - 1,113 мільярда гривень.

Реклама:

"Залишок заборгованості у державних банків, у капіталізації яких взяла участь держава, - 24,7 мільярда гривень", - сказала Мироненко.

За її інформацією, впродовж січня і двох декад травня ц.р. банками достроково погашено 1,876 мільярда гривень.

Загальний обсяг повернутих кредитів рефінансування у зазначений період становить 4,808 мільярда гривень.

З початку року повністю погасили заборгованість з рефінансування 17 банків.

Як повідомлялося, за даними НБУ, залишок заборгованості банків за кредитами, одержаними в порядку підтримки їх ліквідності, на 25 червня 2010 року становив 80 мільярдів гривень, із яких більш як 70% - це пролонгована заборгованість.

Основна сума рефінансування була видана банкам у період фінансової кризи, коли банки відчували брак ліквідності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!