Ахметов об'єднує свої активи з перевалки

П'ятниця, 13 травня 2011, 09:51

"Систем Кепітал Менеджмент" Ріната Ахметова об'єднує свої портові активи в єдиному холдингу "Портінвест".

Про це пише газета "Комерсант-Україна" із посиланням на директора з розвитку нових напрямків бізнесу СКМ Миколу Нестеренка.

За його словами, "Портінвест" був створений у вересні 2010 року для інвестування в проекти перевалки в портах.

Холдинг очолює Олександр Смирнов, який раніше керував проектом будівництва найбільшого в СНД вугільного терміналу у литовському Вентспілсі.

Реклама:

"Портінвесту" будуть передані повноваження з управління стивідорною компанією "Авліта" і Морським індустріальним комплексом у Севастополі.

Головним проектом "Портінвеста" в найближчі роки стане будівництво терміналу з перевалки вугілля, руди та інших насипних вантажів у порту "Південний".

Інвестиції в проект протягом найближчих декількох років складуть близько 200 млн. доларів.

У прес-службі АМКУ виданню повідомили, що афільована з холдингом кіпрська Portinvest Limited отримала дозвіл на купівлю контрольного пакета ТОВ "Морський термінал "Південний". Угода може бути завершена протягом двох років.

У прес-службі СКМ уточнили, що ТОВ "Морський термінал "Південний" пов'язане відносинами контролю із компанією Black Sea Gate Terminal, яка володіє земельними ділянками загальною площею 24,4 га на території, прилеглій до акваторії порту Південний (у районі Аджалицького лиману).

"Зараз ми готуємо свої пропозиції в рамках цього проекту. З нашого боку ми можемо забезпечити гарантований приріст вантажопотоку. Від порту "Південний" потрібно інвестувати в розвиток причальної лінії і поглиблення дна. Але це необхідні та раціональні вкладення, завдяки яким в майбутньому порт отримає серйозні конкурентні переваги", - розповів Нестеренко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: