Суд над Макаренком та Діденком перенесли на 14 квітня

Четвер, 7 квітня 2011, 12:27

Печерський районний суд Києва переніс попереднє слухання справи за обвинуваченням колишнього голови Держмитслужби Анатолія Макаренка і екс-першого заступника голови правління "Нафтогазу" Ігоря Діденка на 14 квітня через недоставляння обвинувачених на судове засідання.

На попереднє засідання у четвер Макаренко, Діденко та заступник начальника Енергетичної регіональної митниці Тарас Шепітько доставлені не були, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У справі проходить шість обвинувачуваних, троє з них - колишні і нинішні співробітники Держмитниці і "Нафтогазу України" знаходяться на підписці про невиїзд.

У зв'язку з цим захист обвинувачених попросив суд відкласти попередні слухання для того, щоб забезпечити права Макаренка та Віденка бути присутнім на засіданні і заявляти клопотання.

Реклама:

Адвокат Макаренка Юрій Сухов повідомив, що від його підзахисного надходило письмове клопотання про те, що він хоче бути присутнім на засіданні суду.

"Макаренко та його захист зробили все для реалізації права Макаренка бути присутнім на засіданні. Прошу відкласти розгляд справи", - сказав адвокат.

У свою чергу, адвокат Віденка Юрій Григоренко також наголосив на неможливості слухання справи без присутності його підзахисного.

Інші адвокати Макаренка та Віденка підтримали думку своїх колег, і суд ухвалив рішення відкласти попереднє слухання справи до 14 квітня з доставкою Віденка, Макаренка і  Шепітька на засідання, яке почнеться о 14:30.

Як повідомлялося, Міжнародний арбітражний трибунал у Стокгольмі 8 червня 2010 року  зобов'язав "Нафтогаз" повернути RosUkrEnergo 11 мільярдів кубометрів газу, а також виплатити компанії встановлений контрактом штраф у товарній формі в розмірі 1,1 мільярда куб. м газу.

СБУ завершила досудове слідство у кримінальній справі за обвинуваченням посадових осіб НАК "Нафтогаз Україна" і Державної митної служби в розтраті природного газу компанії RosUkrEnergo АG та його незаконного розмитнення в лютому-березні 2009 року.

За даними СБУ, в ході слідства зібрано достатньо доказів, що підтверджують провину обвинувачених в інкримінованих їм злочинах.

У даній справі заарештовані Віденко, Макаренко та заступник начальника Енергетичної регіональної митниці Тараса Шепітько.

Макаренко був заарештований в кінці червня, Діденко - у липні 2010 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: