"Нібулон" частково програв суд щодо зернових квот

Вівторок, 5 квітня 2011, 09:27

Найбільший вітчизняний виробник і експортер аграрної продукції, компанія "Нібулон" відчула на собі суворість української Феміди, яка відмовилася визнати упередженість урядових кіл до операторів зернового ринку. 

Підприємству відмовили у скасуванні рішення Мінекономрозвитку і торгівлі від 11 січня 2011 року. Своїм позовом "Нібулон" мав намір зобов'язати міністерство провести повторний розподіл квот, пише видання "Экономические известия".

Перемогою компанії можна назвати те досягнення, що суд хоча б відмінив рішення Державної інспекції з контролю якості сільськогосподарської продукції та моніторингу від 5 січня.

Нагадаємо, інстанція відмовилася підтвердити "Нібулону" документи для Мінагропрода про наявність 264 тисяч тонн кукурудзи і 276 тисяч тонн пшениці.

Реклама:

Ця обставина завадила "Нібулону" оформити заявку на участь у розподілі квот. У результаті компанія вже майже чотири місяці позбавлена ​​можливості реалізувати зернові на експорт і закуповувати їх у селян.

Зупинені всі проекти з інвестування в розвиток портової інфраструктури, обмежені можливості з проведення посівної кампанії.

Гендиректор і співвласник "Нібулона" Олексій Вадатурський не приховує свого засмучення з приводу рішення суду, але налаштований рішуче. "Будемо подавати апеляцію, будемо боротися далі", - сказав він.

Треба відзначити, що повне задоволення позову позивача стало б прецедентом для звернення інших великих зернотрейдерів в судові органи, які також були відсторонені від експорту.

Серед них - "Топфер", "Луї Дрейфус", "Каргіл" та інші оператори, які давно присутні на українському ринку і зарекомендували себе як професійні трейдери.

Хитка надія на скасування результатів розподілу квот і їх перегляд залишалася до винесення протилежного рішення Миколаївським судом. Але, на жаль, справедливість не восторжествувала.

Очевидно, що визнання незаконності розподілу квот довело б факт корупційності влади та всіх її дій на ринку зерна, які спостерігає громадськість з літа минулого року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!