"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Італійці продали акції "Дженералі Гарант"

П'ятниця, 22 квітня 2011, 09:09

Через п'ять років після виходу на український страховий ринок Generali Group вийшла зі складу учасників "УСК "Дженералі Гарант"

Збори акціонерів страховика вирішили змінити його назву на "УСК "Гарант Авто", пише "Комерсант Україна"

Даний бренд компанія використовувала з 1992 по 2006 рік, коли італійська група купила компанію у власника корпорації "Укравто" Таріела Васадзе.

На зборах акціонерів також було прийнято рішення про обрання нового складу наглядової ради, до якої увійшли Мертель Вернер, Юрій Лахно, Наталя Бей, Михайло Резнік та Вахтанг Васадзе.

Реклама:

Зміна складу наглядової ради викликана продажем контрольного пакета акцій компанії.

"Ми проаналізували потенціал українського страхового ринку та його майбутній розвиток у лайфовому і ризиковому сегментах і вирішили залишитися в Україні через нашу компанію "Дженералі Лайф", - повідомили в прес-службі Generali Group в Італії .- Ми продамо "Дженералі Гарант" інвесторам не України".

На початок 2011 року Generali Holding Vienna A. G. володіла 52,39% акцій "УСК "Дженералі Гарант".

Поінформоване джерело на ринку розповіло, що новим власником компанії найімовірніше стали структури Таріела Васадзе, який на липень 2010 року контролював 35,07% її акцій.

Джерело оцінило угоду в 10 мільйонів євро. Прес-секретар "Укравто" Ірина Михалева запевнила, що ні Васадзе, ні корпорація "нічого не купують".

 Член наглядової ради страховика Юрій Лахно сказав, що йому "нічого не відомо", і порадив звернутися в прес-службу "УСК "Дженералі Гарант", де перенаправили до головного офісу Generali Group.

Голова правління СГ ТАС Дмитро Грицута заявив: "Після того як склад правління був змінений на українських менеджерів, стало ясно, що вони будуть іти з компанії".

Нагадаємо, 9 лютого 2011 року акціонери "Дженералі Гарант" призначили Сергія Волковського головою правління компанії, змінивши весь склад правління.

Вчора СК повідомила, що правління мінятися не буде. Серед її планів голова правління Сергій Волковський назвав активізацію співробітництва з корпорацією "Укравто".

Generali Group має намір залишитися ключовим бізнес-партнером "Гарант Авто".

Розвивати в Україні страховий бізнес складно, що і підштовхнуло Generali Group до такого рішення, говорять учасники ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: