"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд узявся офіційно влаштовувати українців у Росії

Вівторок, 8 лютого 2011, 13:03 -

Міністерство соціальної політики України та Федеральна міграційна служба Росії готові до підписання меморандуму про співробітництво у сфері трудової міграції.

Відповідні домовленості були досягнуті під час зустрічі першого заступника міністра соціальної політики Василя Надраги із заступником директора Федеральної міграційної служби Росії Анатолієм Кузнєцовим, повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

Згідно із повідомленням, за результатами переговорів сторони підготували проект двостороннього меморандуму.

Найближчим часом він буде представлений на розгляд Мін'юсту і МЗС.

Реклама:

"Одне із наших основних завдань - внести системність у процес трудової міграції. Ми повинні захистити інтереси наших громадян, які працюють на території Російської Федерації. Наші робітники в РФ повинні мати всі гарантії, які може надати їм легальне працевлаштування", - заявив Надрага.

За його словами, необхідно доповнити існуючу нормативну базу і виробити чіткий план дій для врегулювання питання трудової міграції між Україною та Росією.

"Зустріч присвячена саме визначенню намірів сторін щодо обміну інформацією у сфері трудової міграції, напрацювання напрямків дій щодо легалізації процесу прийому на роботу працівників-мігрантів", - зазначив Надрага.

За даними Мінсоцполітики, за 2010 рік трудові договори для роботи в РФ через ліцензійних посередників уклали 2 тис. українських громадян, а дозволи на працевлаштування - 220 тис. осіб.

Водночас, близько 3,5 млн. українців працевлаштовуються у Росії на основі тимчасових дозволів на перебування, які дійсні протягом 90 днів.

Після закінчення терміну дії трудові мігранти змушені оформлювати дозволи повторно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: