Перевірку КРУ на "Макіїввугіллі" замовив Джарти?

П'ятниця, 18 лютого 2011, 09:55

Претензії Головного контрольно-ревізійного управління до вугледобувних підприємств "Макіїввугілля" та "Донбасантрацит" пов'язані з інтересами кримського прем'єра Василя Джарти.

Таку думку висловив голова Незалежної профспілки гірників, депутат Верховної ради від БЮТБ Михайло Волинець у коментарі газеті "Дело".

"КРУ діяла на замовлення певних бізнес-структур, пов'язаних, перш за все, із Василем Джарти, який родом із Макіївки, а також із "Донецьксталлю". Самостійно воно б не наважилося "напасти" на керівників таких великих підприємств", - стверджує Волинець.

За його оцінками, зараз абсолютно всі державні вугледобувні підприємства країни перебувають під впливом тих чи інших бізнес-структур, і перевірки КРУ можуть свідчити лише про плановану зміну "кураторів".

Реклама:

Як повідомлялося, наприкінці 2010 - на початку 2011 року на цих вугледобувних підприємствах проводилася перевірка Контрольно-ревізійного управління, за результатами якої КРУ звинуватило керівників підприємств у розтраті великих сум грошей.

20 січня 2011 року в Макіївці прогриміли два вибухи, один з яких - біля адмінбудівлі "Макіїввугілля".

Серед версій вибуху, з'явилася така: "Макіїввугілля" перевіряло КРУ, і там знищують документи.

ГоловКРУ відразу ж відповіло на запит журналістів. За інформацією відомства, "результати проведеного контрольного заходу в черговий раз показали недоліки у веденні бухгалтерського обліку, грубі порушення фінансової та бюджетної дисципліни в цілому на 1 мільярд 823,5 млн. гривень".

Депутат Верховної ради від фракції Партії регіонів Інна Богословська допускала зв'язок вибухів в Макіївці 20 лютого із цією перевіркою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!