Японія не має претензій до Тимошенко?

Понеділок, 10 січня 2011, 17:01

Позицію колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко підтримує японська влада, яка провела власне розслідування щодо використання коштів, виділених Україні в рамках Кіотського протоколу.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на публікацію в італійській газеті Il Legno Storto.

Як пише автор матеріалу Матео Каццулані, розслідування показало, що 319,9 млн. євро "були використані за цільовим призначенням, а не для соціальних витрат, як це стверджують президент Віктор Янукович і прем'єр-міністр Микола Азаров".

"Цей доказ не припав до душі слідчій комісії, яка була в поганому настрої вже на самому початку допиту Тимошенко Як зазначили у Юлії Тимошенко, слідчі були незадоволені тим, що вона була присутня на апеляційному суді у справі екс-міністра Юрія Луценка", - говориться у статті.

Реклама:

У матеріалі зазначається, що може бути відхилене прохання Тимошенко дозволити їй поїхати до Брюсселя на конгрес Європейської народної партії.

"Звинувачена у використанні кіотських фондів для виплати пенсій у момент кризи і для некоректного придбання 27 машин "швидкої допомоги", Тимошенко одержала відмову у праві на виїзд з країни. Щодня вона змушена приходити до прокуратури, щоб поставити свій підпис", - пише видання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: