Суд розстрочив повернення Коломойському застави за ОПЗ

Понеділок, 10 січня 2011, 16:48

Господарський суд Києва на чотири місяці з 15 грудня 2010 року розстрочив стягнення з Фонду держмайна на користь контрольованого Ігорем Коломойським ТОВ "Нортіма" 400 млн. гривень заставних коштів, внесених нею для участі у приватизації ВАТ "Одеський припортовий завод" восени 2009 року.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на постанову суду від 6 грудня 2010 року.

Згідно з документом, також госпсуд до 31 грудня 2011 року відстрочив повернення Фондом на користь "Нортіми" 5,39 млн. гривень інших позовних вимог.

У постанові, яка задовольняє заяви Державної виконавчої служби і ФДМ про відстрочення, зазначено, що накази про стягнення з Фонду заставних коштів та інших платежів були видані в 2010 році.

Реклама:

Суд у документі звертає увагу на те, що переніс стягнення, оскільки в держбюджеті на 2010 рік не було виділено коштів на виплати позовних вимог, пов'язаних із судовим процесом з "Нортімою".

Як повідомлялося, в лютому 2010 року Київський апеляційний господарський суд підтвердив зобов'язання ФДМ перед "Нортімою" повернути їй 400 млн. гривень застави за участь у приватизації ОПЗ.

29 квітня 2010 року Вищий господарський суд зобов'язав ФДМ повернути "Нортімі" ще 5,39 млн. гривень інших позовних вимог, пов'язаних з приватизацією ОПЗ, які раніше відхилив Київський апеляційний госпсуд.

В кінці грудня 2010 року ФДМ повернув контрольованому бізнесменом Костянтином Григоришиним "Фрунзе-Флора" 400 млн. гривень заставних коштів за участь у приватизації ОПЗ.

Заявки на участь в конкурсі з продажу ОПЗ восени 2009 року, підкріплені грошовими заставами по 400 млн. гривень, подали три компанії: українські "Фрунзе-Флора" і "Нортіма" і російське ТОВ "Азот-Сервіс", яке є "дочкою" ВАТ "СИБУР Холдинг".

Однак конкурсна гарантія була повернена лише "Азот-Сервіс".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!