Засновник МММ запускає нову піраміду

Понеділок, 10 січня 2011, 13:32

Засновник фінансової піраміди МММ Сергій Мавроді оголосив про початок свого нового проекту, який отримав назву МММ-2011 "Мы Можем Многое".

За словами Мавроді, громадяни, які вирішили вкласти свої гроші в його новий проект, будуть одержувати 20% прибуток щомісяця, прибуток пенсіонерів та інвалідів буде становити 30%.

Вкладники будуть відкривати свої рахунки в електронних платіжних системах у долларах, учасниками можуть стати жителі будь-якої країни світу, пише "Газета.Ru".

Всі партнери будуть поділені на десятки, сотні й тисячі. На розміщені гроші вони зможуть купувати віртуальні "фантики", які будуть зростати в ціні.

Реклама:

"Будуть знову введені ці квитки. Хто в МММ грав, пам'ятає, хто не грав, це ніби розрахункова одиниця, квиток, акція, яка різниця. Віртуальний квиток, це не цінний папір, просто фантик. Вони будуть зростати в ціні", - заявив засновник МММ.

За словами Мавроді, його проект є структурною фінансовою соціальною мережею. Проте він не заперечує, що вона є черговою фінансовою пірамідою.

Мавроді уточнив, що сам він є лише автором цієї ідеї, і буде керувати процесом з боку, призначивши управлінця, який буде займатися адміністративною роботою.

"Я взагалі займатися не буду. Гроші я ніякі не беру. Мені нічого не треба", - сказав Мавроді. За його словами він тільки буде керувати процесом.

Мавроді впевнений, що за рік його проект буде налічувати 100 тисяч учасників, а на другий рік його система збільшиться до 1 мільйона людей.

"Припустимо у мене буде за перший місяць 10 тисяч осіб. Тобто за рік усе, що мені потрібно, навіть по всім перельманам - математик, першим довів теорію Пуанкаре, щоб усе збільшилося у 10 разів. Ну і що?.. У мене за рік не збільшиться у 10 разів приплив грошей? Це, по-моєму, будь-якому затятому скептику зрозуміло, що збільшиться", - сказав Мавроді.

На думку Мавроді, небезпека краху його системі не загрожує.

"Система абсолютно невразлива, непотоплювана, незнищенна, навіть якщо всі бояться, що зі мною щось зробить влада. Хоча, не зрозуміло за що. Якщо тільки наркотики підкинуть чи атомну бомбу. Тут мені щось поставити неможливо, я грошей не торкаюся", - заявив Мавроді у відеозверненні, розміщеному в його блозі.

Як заявив Мавроді, навіть якщо його не стане, система все одно буде працювати.

"Живеш у дурдомі і чекаєш весь час якихось підступів. І те, що наша влада обов'язково буде влазити і намагатися заважати. Хоча чому тут заважати? Я допомагаю людям. Взагалі безкорисливо. Всім очевидно, що безкорисливо зовсім. Я нічого не маю. Ані копійки", - сказав він.

У середині 1990-х років Мавроді діяльністю керованої ним піраміди МММ завдав матеріальної шкоди мільйонам своїх вкладників - за різними оцінками - від 10 до 15 мільйонів людей.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: