Президент таки замінить Бродського?

П'ятниця, 3 грудня 2010, 11:56

Як стало відомо "Економічній правді", президент має намір звільнити голову Держкомпідприємництва Михайла Бродського, призначеного на посаду в березні 2010 року.

За словами джерела "ЕП" в Адміністрації президента, відставка Бродського зумовлена кількома причинами.

Перша: у ході компанії, що розгорнулася навколо підготовки та прийняття Податкового кодексу, голова Комітету, як один із розробників документа, взяв на себе основний інформаційний удар.

Страйкуючі на Майдані підприємці в пік страйку вимагають від президента відставки цілого кола осіб, причетних до розробки кодексу.

Реклама:

Серед імен - віце-прем'єра Сергія Тігіпка, міністра фінансів Федора Ярошенка - значився і голова комітету Михайло Бродський.

Крім того, чималу роль у можливій відставці зіграв конфлікт Бродського з головою Держфінпослуг Василем Волгою.

У листопаді глава Держкомпідприємництва направив лист на ім'я прем'єр-міністра Миколи Азарова з вимогою відставити Василя Волгу за саботаж регуляторної реформи.

У відповідь Волга поскаржився голові уряду на неефективну роботу Держкомпідприємництва.

На адресу Бродського часто сипалися звинувачення з боку бізнесу, котрий характеризує його як епатажного, але малоефективного чиновника.

На посаду майбутнього голови Держкомпідприємництва пророкують Дмитра Швеця, який очолював Раду підприємців при Кабміні Віктора Януковича у 2004 році.

Швеця називають людиною президента. Він активно проявив себе під час президентської виборчої компанії, виступивши координатором інтересів партії і великого бізнесу, проте по завершенні виборчої кампанії так і не потрапив у виконавчу владу.

За інформацією "ЕП", по завершенні виборів Швецю пророкували посаду голови Ради підприємців при Кабміні.

Був підготовлений відповідний наказ, проте ініціативу призначення перехопив депутат від Партії регіонів Анатолій Кінах - на посаду голови Ради призначили його креатуру Леоніда Козаченка.

У коментарі "ЕП" Швець не підтвердив і не спростував можливість свого призначення: "Мені вчора цілий день телефонували знайомі і друзі, вітали з новою посадою голови Комітету. Проте зі мною особисто поки ніхто цього не обговорював".

У коментарі "ЕП" екс-голова Держкомпідприємництва Олександра Кужель коментує чутки про відставку Бродського і призначення Швеця так: "Бродський не любив підприємців. Він був таким, яким він є. До Швеця у мене рівне ставлення. Він не схожий на епатажного політика, вміє слухати і при бажанні дуже швидко всьому навчитися".

Паралельно, за інформацією "ЕП", в Кабміні активно обговорюють ідею реформування Держкомпідприємництва і трансформацію його в окремий департамент при Мінекономіки.

"Так, на жаль, я чула про це. Новий глава комітету, якщо його і призначать, попрацює недовго. Таким чином комітет буде повністю знищений", - говорить Кужель.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!