"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У ГоловКРУ хочуть більше повноважень

П'ятниця, 22 жовтня 2010, 23:43

Голова Головного контрольно-ревізійного управління Петро Андреєв виступає за розширення повноважень цього відомства.

Про це заявив у п'ятницю в ефірі телеканалу "Інтер".

За словами Андреєва, до Верховної ради уже внесено законопроект № 6484, де стоїть питання про те, щоб дати контрольно-ревізійній службі більше повноважень.

"Тому що, наприклад, президент дає доручення: розберіться в тій чи іншій ситуації, яка склалася. І ми зобов'язані за 10 днів попереджати об'єкт контролю. А за 10 днів (у компанії) прибрали документи, знищили, підпалили і т.д. А ми виходимо на ревізію. Це єдина країна, де ось таке законодавство", - сказав він.

Реклама:

"Ми приїжджаємо ... На 200 підприємств нас взагалі не пустили. Вийшли ми з міліцією - і міліцію туди не пускають. Звичайно, чого ж вони будуть пускати туди працівників Контрольно-ревізійної служби, якщо там взагалі нічого немає? Треба відкривати і замітати сліди", - наголосив очільник ГоловКРУ.

"Ну як може керівник державного підприємства не допустити контролюючий орган для того, щоб подивитися, що там діється?", - обурюється він.

За словами Андреєва, Контрольно-ревізійна служба приходить на підприємства, щоб "розібратися, поставити питання перед тим міністром, якому це підприємство віддано в оперативне управління: чому це має місце".

За чинним законодавством контрольно-ревізійна служба спрямовує всі свої матеріали, пов'язані з ревізіями та встановленням тих чи інших фактів в органи дізнання: Генеральну прокуратуру, МВС чи СБУ відповідно до підслідності.

Надалі ці органи розглядають матеріали, ведеться досудове слідство і, якщо факти говорять про конкретні порушення і розкрадання, порушується карна справа і доводиться до суду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!