В Мінфіні кажуть, що продовжують працювати над Податковим кодексом

П'ятниця, 20 серпня 2010, 15:48

Мінфін продовжує працювати над удосконаленням прийнятого у першому читанні Податкового кодексу, а чутки про відсторонення міністерства від активної підготовки законопроекту є неправдивими.

Про це заявив міністр фінансів Федір Ярошенко в коментарі для "Дзеркала тижня".

На запитання про те, як він може прокоментувати повідомлення ЗМІ про відсторонення Мінфіну від активної участі у підготовці Податкового кодексу, він заявив: "Нема цього. У нас так: на кожний роток не накинеш платок... Кожна людина має право голосу. От вона і каже, що хтось щось сказав"

За його словами, "уряд і Міністерство фінансів працюють над виконанням постанови Верховної ради".

Реклама:

Коментуючи можливість автоматичного відшкодування ПДВ, міністр фінансів зазначив, що вирішення цього питання залежить від вищого керівництва країни.

"Якщо президент сказав, так воно і буде", - заявив Ярошенко.

При тому міністр фінансів зазначив, що ідея введення у новому Податковому кодексі податку на нерухомість не користується популярністю.

"Тут дуже багато різноманітних думок. Я спеціально літав до Донецька, де ми збирали представників Донецької, Дніпропетровської, Луганської, Запорізької областей. Лунало багато думок, побоювань, що запровадження цього податку матиме негативний вплив", - сказав чиновник.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося, що Міністерство фінансів і Державна податкова адміністрація де-факто усунені від підготовки остаточного варіанту проекту Податкового кодексу, який восени буде поданний на розгляд Верховної ради.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!