Німеччина вибачилася перед Україною за "діоксиновий" скандал

П'ятниця, 23 липня 2010, 12:47

Україна довела безпідставність звинувачень у наявності діоксину в кукурудзі, яка поставлялася до Німеччини.

Про це заявив міністр аграрної політики Микола Присяжнюк, пише газета "Дело".

"Німецькі фірми, які озвучували цю проблематику, вибачилися і сказали, що це було приватне повідомлення, яке не відповідає дійсності. Ми провели інспекцію тих партій кукурудзи, яка експортувалася, - ніяких слідів діоксину не було. Ми провели перевірку в Європі, де також ніякого діоксину не виявили", - сказав міністр.

"Я вважаю, що це нецивілізована конкурентна боротьба, яку використовували через те, що у нас ланцюжок торгівлі ще не є повністю цивілізованим", - зазначив він.

Реклама:

Як повідомлялося, в травні 2010 року ЗМІ писали, що в Німеччині в результаті розслідування виявленого в яйцях курей діоксину встановили, що причиною його появи в цій продукції стала кукурудза, яка надійшла з України.

За даними Відомства захисту прав споживачів та контролю якості продовольства, сліди діоксину виявлені лише в одній партії кормів, яка минулої зими надійшла до Німеччини з України через Нідерланди.

Міністерство аграрної політики України ще у травні оперативно виступило із заявою про те, що вважає неможливим потрапляння на територію Німеччини з України кукурудзи з вмістом діоксину.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: