"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Гарант записав несумлінних підприємців у "відстійник" і не поверне їм ПДВ

П'ятниця, 4 червня 2010, 13:20

Виплати з ПДВ будуть повертатися тільки "сумлінним" підприємцям.

Про це на прес-конференції у п'ятницю сказав президент Віктор Янукович.

"Борг з ПДВ перед підприємствами становить близько 25 мільярдів гривень. З них, щонайменше 25%, це був "дутий" ПДВ", - заявив Янукович.

За його словами, виплати за непрозорими боргами з ПДВ не будуть поки виплачуватися.

"Зараз він знаходиться в так званому "відстої". А це як? А це значить, що він поки не повертається, поки не буде проведено слідство, поки ми не побачимо, що це реальний ПДВ, а не "надутий". Тільки тоді будуть повернуті гроші", - зазначив гарант.

Реклама:

"Це гроші не Януковича, Азарова чи поповихи, це гроші українського народу, тих хто платить податки - нас з вами", - додав він.

Янукович наголосив, що Україна не буде виступати благодійною організацією.

"Ми не благодійна організація, щоб роздавати гроші тим, хто їх хоче "намалювати" і отримати. Для нас це питання дуже принципове, дуже принципове", - підкреслив він.

Він зауважив, що "для тих, хто платить податки і для тих, хто пройшов експертизу сумлінних платників податків, вони будуть виплачуватися вчасно, з часом".

"Що стосується механізму виплати, у тому числі, і облігацій, задовольняє він або не задовольняє .. Хто не хоче цим механізмом користуватися, хай чекає, тому що ситуація дуже складна", - сказав президент.

Він запевнив, що виплату ПДВ буде збільшуватися поступово, "як тільки будуть зростати доходи України, ми вийдемо на вчасні виплати з ПДВ".

Раніше Мінфін повідомляв, що випуск ПДВ-облігацій може бути здійснений в липні.

Прицьому віце прем'єр Сергій Тігіпко наголосив, що уряд не збирається підвищувати доходність ПДВ-облігацій з 5,5%, як цього бажають підприємці. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: