Азаров: пенсія у 5-10 тисяч скоро перестане бути фантазією

Понеділок, 14 червня 2010, 14:27

Найближчим часом Кабинет міністрів розпочне упровадження пенсійної реформи в Україні.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров у програмі "Іспит для влади" на Першому національному телеканалі.

"Найближчим часом буде розпочата пенсійна реформа. Це стоїть на порядку денному", - сказав він.

Азаров нагадав, що перший етап реформи уже запроваджено, і він "набув чинності з 1 січня 2004 року".

Реклама:

"Шість років минуло - ніхто палець об палець не вдарив для продовження реалізації пенсійної реформи далі. І система пенсійного забезпечення, прийнята у нас в країні, напевно, з усіх країн Євросоюзу, і всіх навколишніх нас країн, - найбільш допотопна і така, що не забезпечує нашим громадянам хорошу, забезпечену старість", - наголосив прем'єр.

За його словами, другий етап пенсійної реформи полягатиме у створенні персоніфікованих, "адресованих кожному громадянину рахунків", на які кожен громадянин буде нараховувати гроші, і "він буде господарем цих грошей".

"Ніхто без його згоди не буде витрачати ці гроші. І ці гроші будуть накопичуватися. А держава, як тільки почне багатіти, буде ще вкладати свою частку. Тобто, наприклад, 100 гривень заплатив громадянин щомісяця на свій персоніфікований рахунок, а держава, заохочуючи його, додасть ще, наприклад, 20-30 гривень. Плюс ці гроші ще будуть "працювати", як оборотний капітал - на них будуть нараховуватися відсотки", - сказав Азаров.

Таким чином, за його словами, у кожної людини з'явиться можливість до 55-65 років - залежно від того, коли вона буде виходити на пенсію - отримати крім основної частини пенсії ще ту пенсію, яку вона сама собі накопичила.

"Тому у нас незабаром з'являться пенсіонери, для яких пенсія 5 тисяч буде не фантазією ... Може бути і 10 тисяч. І ми не будемо говорити, що хтось отримує 10 тисяч несправедливо. Їх буде багато, таких пенсіонерів. У цьому і полягатиме другий етап нашої пенсійної реформи. Ми до нього приступимо обов'язково, - наголосив прем'єр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!