Міністерство економіки критикує законодавчу діяльність ДПА

Четвер, 6 травня 2010, 15:28 -

Міністерство економіки розкритикувало розроблену податковою адміністрацією редакцію законопроекту "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг".

Про це йдеться в листі Мінекономіки до віце-прем'єр-міністра з питань економіки Сергія Тігіпка, повідомляє прес-служба міністерства.

Законопроект "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" розроблений у двох варіантах - Мінекономіки і ДПА. Редакції цього законопроекту суттєво відрізняються одна від іншої.

Мінекономіки стверджує, що її проект спрямований на впровадження сучасних інформаційних технологій реєстрації і зберігання фіскальної інформації щодо проведених розрахункових операцій та систем електронного документообігу (впровадження контрольної стрічки в електронній формі).

Реклама:

"Законопроект ДПА змінює сферу застосування Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг", - зазначають у Мінекономіки.

Передбачається, що закон поширюватиметься на всіх без винятку суб'єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або безготівковій формі", - говориться у листі.

Там же мовиться, що законопроект Мінекономіки з урахуванням пропозицій ДПА 20 квітня 2010 року розглянув урядовий комітет з питань економічної політики.

Голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський нібито запропонував передати розробку законопроекту в його відомство, оскільки проект зачіпає інтереси підприємців.

Урядовий комітет підтримав цю пропозицію. У зв'язку з цим Мінекономіки просить Кабінет міністрів визначити орган виконавчої влади, відповідальний за розробку цього законопроекту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: