"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров збільшить дотації шахтарям у півтора рази

Понеділок, 31 травня 2010, 14:04 -

Кабінет міністрів ухвалив рішення виділити 6,2 млрд. гривень для часткового покриття в 2010 році витрат, що включаються до собівартості вугілля, яке добувається підприємствами державної форми власності.

Про це ідеться у постанові уряду № 360 від 26 травня, оприлюдненій на веб-сайті Кабміну.

Відповідно до документу, кошти для цих цілей будуть взяті із залишків Стабілізаційного фонду на 1 січня 2010 року, надходжень до Стабфонду від приватизації держмайна, продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення, на яких розміщені об'єкти, що підлягають приватизації.

У разі якщо коштів з цих джерел виявиться недостатньо, гроші будуть отримані шляхом цільового розміщення державних цінних паперів.

Реклама:

Перелік підприємств, яким будуть виділені держдотації, визначає Міністерство вугільної промисловості на підставі оцінки результатів їх економічної діяльності.

Як повідомлялося, раніше уряд пропонував в 2010 році виділити Мінвуглепрому 9 млрд. 300,193 млн. гривень із коштів Стабфонду.

У 2009 року для часткового покриття витрат, що включаються до собівартості вугілля, яке добувається підприємствами державної форми власності, були виділено 4 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: