"Богдан" зазіхнув на традиційний ринок "Шкоди"

П'ятниця, 28 травня 2010, 14:08

Корпорація "Богдан" і чеська компанія Cegelec будуть спільно виробляти 12-метрові тролейбуси з низькою підлогою в чеському місті Острава для постачання їх до країн ЄС.

Про це заявив директор автоскладального заводу №1 АК "Богдан Моторс" Володимир Гунчик, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, нині в рамках укладених угод розпочато підготовку виробництва таких тролейбусів в Остраві.

"Сьогодні ми можемо задекларувати, що проект створення спільного виробництва тролейбусів у Чехії перебуває на завершальній стадії, і на початку - в середині червня планується офіційна його презентація як у Чехії, так і в Україні, в рамках яких буде оприлюднена більш детальна інформація", - повідомив Гунчик.

Реклама:

Він нагадав, що компанія Cegelec є постачальником систем управління і деяких елементів, пов'язаних з приводом, для тролейбусів корпорації "Богдан".

"Вони мають виробничі потужності в Остраві, і в результаті півторарічних переговорів і підготовки була досягнута домовленість почати спільний проект для виробництва тролейбусів", - додав Гунчик.

Він пояснив, що в рамках співпраці корпорація "Богдан" буде поставляти до Чехії кузови, а Cegelec буде встановлювати системи управління, здійснювати збірку, і сертифікувати машину як тролейбус європейського виробництва.

При цьому його ціна буде суттєво нижчою за європейські аналоги при відповідних європейських стандартах якості.

Наразі, за словами Гунчика, вже підписані всі угоди, поставлений до Чехії перший кузов і зібраний тролейбус, який проходить сертифікацію.

"Це перший проект України в Євросоюзі з виробництва транспортних засобів", - підкреслив Гунчик.

Як відомо, найбільшим постачальником тролейбусів на європейському ринку є чеська Škoda Electric.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: