"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Дерипаска домовляється про полагодження бізнесу в Україні

Середа, 12 травня 2010, 15:04

Перший віце-прем'єр Андрій Клюєв і власник "Русала" Олег Дерипаска провели переговори з виведення Запорізького алюмінієвого комбінату зі стану стагнації.

Про це розказав запорізький губернатор Борис Петров, пише газета "Дело".

"Пройшов ряд консультацій із співвласниками підприємства. Дерипаска зустрічався з першим віце-прем'єром Андрієм Клюєвим, вони намітили низку серйозних кроків, які призведуть до розвитку підприємства", - повідомив Петров.

За його словами, стратегія розвитку підприємства найближчим часом вже буде документально оформлена та узгоджена.

Як відомо, ЗАлК припинив роботу через те, що його власники не змогли домовитися з тодішнім прем'єр-міністром Юлією Тимошенко про пільгову ціну на електроенергію. Крім того, комбінат мав заборгованість із електрики.

Мінпаливенерго заявляло, що вирішити проблеми ЗАлКу допоможе його націоналізація. На їхню думку, власник підприємства, російський холдинг "РусАл", управляє ЗАлКом неефективно.

Запорізький алюмінієвий комбінат - єдиний в Україні виробник первинного алюмінію та технічного кремнію. Повний цикл виробництва на комбінаті розірваний 2008 року, коли сталася зупинка потужностей з виробництва глинозему.

За підсумками роботи в 2009 році ЗАлК отримав чистий збиток у розмірі 487,426 мільйонів грн.

Реклама:
В кінці 2009 року 97,5458% ВАТ "ЗАлК" належали Velbay Holdings Limited (Кіпр), пов'язаній із об'єднаною компанією "Русал"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!