Україна пропонує Vanco та іншим компаніям мирові угоди

Середа, 12 травня 2010, 13:43

Кабінет міністрів пропонує компанії "Vanco Prykerchenska Ltd." укласти мирову угоду.

Про це повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"У нас вже подані відповідні пропозиції. Вони вивчаються сторонами", - сказав міністр.

Відповідаючи на питання, чи має намір Кабмін укласти мирову угоду тільки з Vanco, він сказав: "І з Vanco в тому числі".

Як повідомлялося, уряд оголосив конкурс на право укладання угоди про розподіл продукції (УРП), видобуток якої буде вестися на шельфі Чорного моря в межах Прикерченської нафтогазоносної ділянки, в грудні 2005 року.

Реклама:

Переможцем конкурсу у квітні 2006 року була визнана Vanco International, дочірня компанія американської Vanco Energy Company.

Vanco International у жовтні 2007 року переуступила права та обов'язки за УРП компанії Vanco Prykerchenska, створеній у серпні 2007 року.

Мінприроди на чолі з Василем Джарти 5 грудня 2007 видало Vanco Prykerchenska ліцензію на геологічне вивчення, дослідно-промисловий і промисловий видобуток нафти, газу і газоконденсату в межах Прикерченської ділянки.

Новий глава Мінприроди Георгій Філіпчук навесні 2008 року неодноразово піддавав критиці рішення про передачу Vanco Prykerchenska прав на освоєння ділянки загальною площею майже 13 тис. км.

Мінприроди на чолі з новим керівництвом виявило низку порушень законодавства України, допущених у ході конкурсу на право укладання УРП, у процесі видачі Vanco Prykerchenska ліцензії, а також факти порушення Vanco International деяких положень УРП.

Наказом від 25 квітня 2008 року Мінприроди анулювало ліцензію, видану Vanco Prykerchenska. Міністерство також залучило британську юркомпанію Barlow Lyde & Gilbert LLP для розірвання УРП з компанією Vanco International.

Припускають, що коли арбітраж визнає договір з Vanco нечинним, група "Приват" може спробувати через суд добитися преференцій в отриманні ділянки, базуючись на тому, що вона подала заявку на неї ще влітку 2009 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: