"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Севастополь вірить, що ЧФ оновить його економіку

Вівторок, 27 квітня 2010, 11:37

Влада Криму сподівається, що з ратифікацією Верховною радою угоди про продовження перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України відбудеться серйозне оновлення економіки.

Про це заявив Голова Севастопольської міської державної адміністрації Валерій Саратов, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Ми серйозні надії пов'язуємо з пожвавленням економіки міста в тих областях, які обслуговували флот, зокрема, в судноремонті. В нас ця область знаходиться в досить жалюгідному стані, тому з ратифікацією угоди ми сподіваємося, що вона буде досить швидко реанімована", - сказав Саратов.

Він також заявив, що має намір домагатися збільшення субвенції з держбюджету на часткову компенсацію втрат від розміщення ЧФ РФ у Севастополі.

Реклама:

"Сьогодні узгоджена цифра в 107 млн. грн. Ми ставимо питання про 202 млн. грн. Питання поки що не вирішене, звернення до прем'єр-міністра написане, переговори з міністерством фінансів йдуть безперервно", - поділився депутат планами.

Загалом він вважає, що ця сума повинна становити половину "від тих майже 98 мільйонів доларів", які погашаються Росією за газові борги Україні в якості компенсації за перебування російського флоту в Криму.

Однак, на його думку, щоб прийняти таке рішення повинна бути підтримка на вищому рівні.

"Я сподіваюся, що під час зустрічі з президентом Віктором Януковичем зможу підняти це питання, тому що тут потрібно знати позицію президента і спиратися на його підтримку, інакше Мінфін може обмежити права Севастополя у цьому питанні", - розуміє кримчанин.

Відповідаючи на питання про частку участі ЧФ у формуванні міського бюджету, Саратов сказав, що на підприємствах ЧФ працює близько 20 тисяч міщан, і, якщо брати прибутковий податок, то 2009 року вони заплатили 17% від загального по місту.

Як відомо, 21 квітня 2010 року президенти України і РФ домовилися, що Росія знизить для України ціни на газ на 30%, а за цей термін базування Чорноморського флоту РФ у Севастополі буде продовжено на 25 років.

27 квітня 2010 року парламенти двох країн підтвердили цю домовленість

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!