"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українські електронні книги завоювали п'яту частину світового ринку

П'ятниця, 16 квітня 2010, 14:55

Українська компанія з виробництва електронних книг PocketBook Global завоювала п'яту частину світового ринку в цьому сегменті.

Про це пише тижневик "Кореспондент".

За даними американської аналітичної компанії DisplaySearch, українська PocketBook Global зайняла половину російського і близько 20% світового ринку.

Зараз представництва компанії відкриті майже у кожній європейській країні.

Реклама:

На найбільших виставках комп'ютерної техніки в Берліні і Сан-Франциско PocketBook Global стала єдиним представленим виробником цифрових книг зі Східної Європи.

Український пристрій пристосований для читання всіх форматів електронних книг, чим вигідно відрізняється від "читалок" інших фірм, орієнтованих на закачування тільки своїх фірмових і, як правило, платних форматів.

"Суму інвестиції не скажу, але якщо б ми програли, то це був би кінець нашому бізнесу. Але не програли і перші інвестиції відбили всього за три місяці активних продажів", - сказав засновник компанії, поліграфіст Олег Науменко.

Крім того, розробники не стали купувати дороге ліцензійне програмне забезпечення, а написали його самі на безкоштовній платформі операційної системи Linux.

Зараз український рідер коштує близько 300 доларів, мало не на сотню дешевше таких пристроїв його найближчого конурента - компанії Sony, що і стало однією з причин успішного продажу.

У результаті дохід PocketBook Global з початку продажу в кінці 2008 року перевищив 25 млн. доларів, а в 2010 році компанія готується отримати 165 млн. доларів.

Перші моделі цих книг виявилися настільки вдалими, що вже через кілька місяців PocketBook Global увірвалася у вищу когорту світових виробників, пише видання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!