"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Антимонопольники задоволені роботою госпсудів

Вівторок, 9 лютого 2010, 10:10

Антимонопольний комітет вважає, що функціонування системи господарських судів і рішення цими судами конкуренційного спорів забезпечує ефективний розвиток добросовісної конкуренції в державі.

Таку позицію виконуючий обов'язки голови комітету Олександр Мельниченко висловив під час зустрічі з представниками Європейської Бізнес Асоціації, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Якби не система господарських судів з її професійними підходами до правозастосування у сфері захисту конкуренції, ми не мали б того Антимонопольного комітету, яким він сьогодні є. І не мали б такого дієвого конкуренційного законодавства, що за оцінками OECD (Організації Європейського Співробітництва та Розвитку ) визнано проєвропейським", - підкреслив він.

Мельниченко зазначив, що показовим є рішення господарських судів щодо оштрафованих комітетом на 265 млн. гривень реалізаторів авіапального та аеропорту "Бориспіль".

Реклама:

Це розслідування комітет провів саме з поводження компаній-членів Європейської Бізнес Асоціації.

"Ціни на авіаційне паливо повинні бути економічно обгрунтованими, і Антимонопольний комітет не зупиниться поки в цій справі не буде поставлено крапку. Ми взяли ситуацію в аеропорту "Бориспіль" під антимонопольний контроль і, я впевнений, цей судовий процес завершиться в поточному році, і завершиться в користь конкуренції і мільйонів споживачів ", - зазначив в.о. голови комітету.

За словами Мельниченка, завдяки законним і обгрунтованим рішенням господарських судів в Україні існує режим невідворотності покарання за порушення у сфері конкуренції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: