Львів візьме в ЄБРР кредит на трамваї

Четвер, 9 липня 2009, 14:33

Міська рада Львова дозволила двом комунальним підприємствам залучити кредити на загальну суму 38 млн. євро у Європейському банку реконструкції і розвитку (ЄБРР).

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Міськрада, зокрема, дозволила КП "Львівелектротранс" залучити кредит ЄБРР на суму 12 млн. євро.

Кошти залучаються для вкладення в розвиток громадського транспорту та сфери послуг у Львові, в тому числі на оновлення парку трамваїв, інфраструктури трамвайного повідомлення, модернізацію депо та підвищення ефективності використання енергії.

Реклама:

Крім того, міськрада дозволила комунальному автотранспортно-дорожньому підприємству №1339 залучити кредит ЄБРР на суму 26 млн. євро для реконструкції міських вулиць і пов'язаних з ними мереж, поліпшення інфраструктури громадського транспорту вздовж трамвайних ліній №2 і №6 у місті (за винятком будь-яких робіт у зоні міста, що охороняється ЮНЕСКО), у тому числі для оновлення рейкової мережі і підвісних контактних ліній, проектування доріг та управління рухом.

Умови надання коштів в обох випадках ідентичні: кредит підприємства повинні погасити до 12 березня 2019 року.

Процентна ставка по них складається з двох частин: базис процентної ставки, яка розраховується на основі міжбанківської ставки Єврозони (Euribor) і маржа 5,5%.

Виплата відсотків здійснюється в терміни та у відповідності з умовами, визначеними кредитними договорами між КП та ЄБРР. Погашення кредитів та відсотків по них здійснюється за рахунок коштів КП.

Крім того, міськрада погодилася надати муніципальну гарантію ЄБРР з метою забезпечення виконання зобов'язань одержувачів кредитів.

Як повідомлялося, 13 серпня 2008 року між Львівською міською радою, ЛКП "Львовелектротранс" та ЄБРР було укладено угоду про наміри щодо підготовки кредитного фінансування, згідно з якою сторони розглядають можливість інвестування в міську транспортну інфраструктуру з метою її вдосконалення.

У кінці червня 2009 року Європейський банк реконструкції та розвитку погодив кредит у розмірі 38 млн. євро для розвитку електротранспорту Львова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: