Нові ціни на газ для промисловців діють з 1 січня

Вівторок, 24 лютого 2009, 20:46
Повторне прийняття Національною комісією регулювання електроенергетики (НКРЕ) рішення про підвищення граничного рівня цін на природний газ для промислових і прирівняних до них споживачів, а також бюджетних організацій не змінює дати вступу в силу нових цін - 1 січня 2009 року.
 
Про це заявив голова комісії Валерій Кальченко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".
 
"Нові ціни діють з 1 січня, як і було заявлено раніше", - сказав він.
 
Кальченко пояснив необхідність повторного прийняття рішень про підвищення цін юридичними формальностями, зокрема, прийняттям постанови уряду №92 від 4 лютого.
 
Як повідомлялося, уряд 28 січня 2009 року постановив встановити граничні ціни на газ НКРЕ, скасувати узгодження роздрібних цін на газ для населення з Міністерством економіки і прив'язати визначення граничного рівня цін до офіційного курсу гривні до долара США на 1 січня 2009 року.
 
Наступного дня НКРЕ прийняла постанову про підвищення граничної ціни на на 75,4% - до 2020,25 грн за 1 тис. куб. м, а для підприємств гірничо-металургійного комплексу та хімії була встановлена пільгова ціна - 1899,25 грн.
 
Однак минулого тижня з'явилося постановва №92 від 4 лютого про перенесення терміну вступу постанови від 28 січня на 1 січня 2009 року, після чого НКРЕ скасувала свої рішення від 29 січня і прийняла такі ж постанови, але датовані 19 лютого.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: