"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Вінський засипав Кабмін інвестпроектами

Середа, 18 лютого 2009, 09:38

Міністерство транспорту та зв'язку України  направило до Кабінету Міністрів України перелік з понад 200 інвестиційних проектів - за всіма галузями транспорту та зв'язку.

Про це 17 лютого у програмі  "Від першої особи" в ефірі радіо "Ера" повідомив Міністр транспорту та зв'язку Йосип Вінський.

"Нами розроблено та направлено до Кабміну понад 200 інвестиційних проектів: і по автомобільній галузі, і авіації, і залізниці, і морських портах. Окремо опрацьовані інвестиційні проекти по дорожній інфраструктурі", - сказав він.

За словами міністра, залучивши приватні ресурси на розвиток державного сектору, можна кардинальним чином покращити інфраструктуру.

Реклама:

"Є певні об'єкти, які б ми хотіли реалізовувати саме за участю приватного капіталу - щоб інвестор вкладав свої кошти і потім експлуатував ці об'єкти", - сказав Вінський. Серед цих об'єктів - аеропорт в Бугаївці, порт в районі Очакова, будівництво залізничної гілки між Києвом та Борисполем.

"Транспорт повинен випереджати загальні темпи розвитку економіки на 2-3 роки, - сказав він, - Ми налаштовуємо на це наші колективи і працюємо над реалізацією цього завдання. І якщо запрацюють всі інвестиційні проекти - транспорт стане локомотивом економіки України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: