Валютних кредитів й депозитів варто позбутися

Субота, 29 листопада 2008, 13:16
 

Серйозною проблемою української економіки є її надмірна доларизація.

Таку думку висловив кандидат економічних наук, голова правління банку "Хрещатик" Дмитро Гріджук, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Банкір упевнений, що в держави є всі можливості стабілізувати економічну ситуацію.

Для цього, на його думку, потрібно підсилити роль держави як регулятора економіки, забезпечити збільшення грошової пропозиції, а також докорінно змінити валютну політику.

Реклама:

Валюта не повинна розглядатися державою ні як кошти платежу, ні як кошти нагромадження, підкреслив Гріджук в інтерв'ю виланню "Зеркало недели".

"Валютні кредити й депозити повинні зникнути як клас, а експортний виторг, що надходить на рахунки підприємств, повинен відразу конвертуватися в гривню. При цьому й для підприємств, і для населення іноземна валюта повинна бути у вільному продажі: для юридичних осіб - з певним регулюванням, для людей - бездефіцитною", - уточнив він.

Населення, на думку банкіра, позитивно сприйме подібні заходи, якщо провести попередню роз'яснювальну роботу.

"Необхідно довести до свідомості кожного українця, що гривня ніколи не стане досить стійкою, незалежною і повноцінною, поки ми не будемо ставитися до неї як до коштовної й головної валюти в державі", - підкреслив Гріджук.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!