"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Прокуратура взялася за рейдерів "Промінвестбанку".

Четвер, 16 жовтня 2008, 10:09
 

Генеральною прокуратурою за фактом замаху на доведення до банкрутства "Промінвестбанку" порушено кримінальну справу.

Як раніше повідомлялося, у зв'язку з намаганням певних рейдерських структур вплинути на стан фінансово-банківської системи держави і, зокрема, на стабільність у діяльності "Промінвестбанку" за вказівкою Генерального прокурора Олександра Медведька проводилася перевірка дотримання Закону "Про банки й банківську діяльність".

Як в середу заявив в.о. голови СБУ Валентин Наливайченко, група осіб за цей рік вивела за кордон близько 400 млн. грн., зокрема через банк "Унікомбанк", власником якого є громадянин України Олександр Шепелєв (депутат БЮТ).

Шепелєв у відповідь обіцяв подати позов на Наливайченка, звинувативши СБУ у причетності до "дутих" банків.

Реклама:

Справу порушено за ч. 3 ст. 15, ст. 219 КК України (доведення до банкрутства), що карається штрафом від п'ятисот до восьмисот неоподатковуваних мінімумів  доходів  громадян або обмеженням волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Крім того, прокуратурою Донецької області порушено дві кримінальні справи за ч. 5 ст. 191 КК України за фактами заволодіння чужим майном  посадовими особами ТОВ "Петрол" та ТОВ "Дон вуглезбагачення", які отримали кредити без наміру їх повернення у філії  "Головне Управління "Промінвестбанку" в Донецькій області" на загальну суму 60 млн. грн.

Досудове слідство у цих справах доручено слідчому відділу прокуратури області.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: