Парламент ввів "зелені" тарифи на електроенергію

Четвер, 25 вересня 2008, 17:39

Верховна Рада прийняла закон, що встановлює спеціальні "зелені" тарифи на електричну й теплову енергію, вироблену з використанням альтернативних екологічних джерел енергії.

За прийняття закону "Про внесення змін до закону "Про електроенергетику" і до закону "Про альтернативні джерела енергії" проголосувало у четвер 359 народних депутатів з 426, що зареєструвалися в сесійній залі, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Відповідно до документу, "зелений" тариф - це спеціальний тариф, за яким закупається електрична енергія, вироблена на об'єктах електроенергетики, що використовують альтернативні джерела енергії (з використанням гідроенергії - виробленої тільки малими гідроелектростанціями).

Електрична енергія, вироблена з альтернативних джерел енергії, може бути реалізована за зеленим тарифом через прямі угоди із споживачами.

Реклама:

При цьому споживачу енергії орган, уповноважений Кабінетом Міністрів, видає документ установленої форми, що підтверджує закупівлю виробленої з альтернативних джерел енергії й визначальний порядок використання цього документу.

Відповідно до закону, зелений тариф затверджує Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) терміном на 10 років на рівні не вище подвоєного середньозваженого тарифу на електроенергію.

Цей тариф переглядається щорічно у встановленому порядку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: