Україна може приєднатися до Договору про Енергетичну співдружність

Середа, 10 вересня 2008, 09:56

Україна і Європейський Союз мають намір почати переговори про вступ України до Договору про Енергетичну співдружність.

Про це йдеться в підсумковій декларації співпраці за результатами саміту "Україна-ЄС", повідомляє агентство "Українські новини".

Сторони зазначили прогрес в інтеграції України до енергетичної системи ЄС, зокрема щодо очікуваного початку переговорів про вступ України до Договору про Енергетичну співдружність.

Також сторони зазначили прогрес у підготовчих дослідженнях синхронізації об'єднаної електричної системи України з відповідною системою ЄС для координації передачі електроенергії.

Реклама:

Крім того, Україна і ЄС наголосили на значному прогресі, який був досягнутий в імплементації пріоритетів Меморандуму про взаєморозуміння щодо співпраці в сфері енергетики між Україною і ЄС від 1 грудня 2005 року.

Сторони домовилися продовжувати співпрацю з метою поглиблення реформи українського енергетичного сектора й забезпечення безпечної, надійної й прозорої системи транзиту енергоносіїв територією України.

Договір про Енергетичну співдружність був підписаний 25 жовтня 2005 року в Афінах (Греція) під егідою Європейської комісії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: