Підприємці не здадуться

Підприємці не здадуться

Приклад спонтанної, але системної солідарності підприємців - ринок "Лісовий". Проблеми спричинило непродумане рішення Київради про ліквідацію малих архітектурних форм.
Понеділок, 23 травня 2011, 11:24
Дмитро Крейнін, власник столичного ринку "Лісовий", депутат Київської облради, член фракції "Удар" Віталія Кличка

Протести підприємців проти дій нинішньої влади, які розпочалися податковим майданом, будуть і далі йти як у Києві, так і по всій Україні. Причому ініціаторами акцій протесту не завжди є столичні підприємці.

Ми живемо у все більш глобальному світі, і це позначається й на підприємницьких акціях. Подивіться, як часто підприємці виходять під стіни Верховної ради з різних питань. Це самоорганізація, до якої політики та політика вже не мають ніякого стосунку. Політика всім остогидла, а вирішувати свої питання потрібно тут і зараз.

Приклад спонтанної, але системної солідарності підприємців - ситуація на ринку "Лісовий". Ми не поодинокі у цій біді. Проблеми спричинило непродумане рішення Київради про ліквідацію малих архітектурних форм.

На нашому ринку ледь не залишилося на вулиці 500 людей, яких ми змогли забезпечити роботою, лише тому і погодилися на демонтаж кіосків. А по Києву будуть викинуті на вулицю 45 тисяч підприємців! Куди їм йти?

Реклама:

На заводи, як каже Азаров? Але ж ті заводи ще треба побудувати. Крім того, інженер, який десять років відпрацював на ринку, вже не зможе працювати за своєю основною спеціальністю - він втратив кваліфікацію. І коли ми підняли хвилю протесту, нас підтримало багато інших базарів, бо це стосується всіх.

Я впевнений, що Податковий кодекс - це смерть майже для всього малого і середнього бізнесу. Його, схоже, писали сліпі каліки, які не працювали в бізнесі.

Як заступник голови комісії з питань промисловості, підприємництва та регуляторної політики в облраді можу цілком відповідально заявити, що 86% обласного бюджету формується з податків з фізосіб. Ось хто насправді формує бюджет регіонів та держави, а не великий капітал зі своїми офшорами!

Так дайте людям розбагатіти, а вже тоді піднімайте планку податкового тиску. Однак влада не бажає прислухатися до підприємців.

Вихід з глухого кута бачу в імплементації однієї з ключових норм Конституції - народовладдя. Єдиним джерелом влади у нас є народ. І влада належить саме народу, а не парламенту, президенту, міністрам чи чиновникам.

Через протести і спротив ми повинні втілити норму про народну владу в життя. Сподіваюся, чиновництво прозріє і почне працювати в інтересах своїх громадян.

Якщо ж можновладці не розплющать очі, то наслідки для них можуть бути непередбачуваними і дуже сумними.

Колонка є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться. Точка зору редакції «Економічної правди» та «Української правди» може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія.
Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!