Фінансовий апокаліпсис відміняється!..

Фінансовий апокаліпсис відміняється!..

Основа фінансової і будь-якої іншої стабільності України в нашому столітті буде базуватися саме на практично безмежних можливостях у сенсі задоволення потреб у їжі.
Середа, 15 жовтня 2008, 14:42

Ви вже, напевно, звернули увагу, що протягом усього року хтось невидимий веде постійну гру з нагнітання масової істерії в українському суспільстві? Зимою нам повідомляють, що наступне літо буде таке страшне, що "все згорить", а влітку переконують, що наступна зима буде така страшна, що вся озимина вимерзне і всі сади загинуть.

Навесні ніби-то будуть надзвичайно сильні і пізні заморозки, а восени сніг випаде вже у вересні місяці і лежатиме до травня. І так якісь невідомі сили діють протягом усіх 17-ти років незалежності України. На наступний рік ми вже забудемо, що замість обіцяних 50-градусних морозів у січні було 12 градусів тепла і біля автозаправок зацвіли квіти.

Тому будемо знову знаходитися в перманентному тривожному очікуванні якихось вселенських і регіональних катаклізмів. Навіщо це робиться, запитаєте ви? Тривожна, залякана людина здатна на безглузді вчинки, яких вона ніколи б не зробила¸ не знаходячись у стані афекту.

Ось вам приклади того, навіщо люди, яки володіють у нашому суспільстві засобами масової інформації, цілком усвідомлено помпують ніби мильну бульку масову істерію. Зазирнувши до газет й Інтернету, хочеться якомога швидше переселитися на якусь іншу планету. Взяти хоча б проект під фрівольною назвою "Найвідоміші українські маніяки".

Реклама:

Газети рясніють повідомленнями на кшталт того, що батько зґвалтував доньку, а син зарізав матір. Жодного повідомлення про безкорисливу любов чи дружбу. І не даремно. Люди у нас до смерті залякані масовим простатитом, як зовсім нещодавно не менш відомим енурезом.

І ось цьому на смерть переляканому "енурезнику" повідомляють, по секрету, звичайно, що сьогодні вже до вечора лусне такий то відомий банк. Або що за тиждень долар будуть продавати вже по 7 гривень. І він, бідний, цей долар купує по 6 гривень, щоб через місяць продати по 4.90. А на мільйонах таких "простатитів" можна "нагріти" вже мільярди доларів. Хіба не так?

Яка об'єктивна причина нинішньої "раптової" фінансової кризи? Що відбулося у світі апокаліптичного, щоб спричинити такі тектонічні зміни? Може, на Америку впав так давно очікуваний астероїд? Чи може, повністю вичерпані запаси нафти, газу і залізної руди?

Та більшості людства, яка спокійно обходиться дровами, такі проблеми, кажучи науково, "глибоко в носі". Чистої води глобальна фінансова афера з масового обкрадання "лохів". Так це ж очевидно, панове! Ну ось, скажімо, США виділили з державного бюджету 700, страшно сказати, мільярдів доларів, щоб підтримати власні банки. А кому вони у США належать? "Понял, да?"

В один момент, просто з повітря, дехто збагатів неймовірно. А скільки мільярдів доларів виділила Росія задля врятування "своїх" банків. І це при тому, що жоден з них не належить етнічному росіянину, і понад 70% усіх фінансових активів Росії знаходиться за кордоном. Що, донині не зрозуміли? Тоді вже вам нічого не допоможе.

Колись я очолював відділ геополітики і геостратегії в Науково-дослідному інституті українознавства. Я його і заснував, щоб мати змогу на науково-популярному рівні займатися просвітництвом серед українців.

У той час до інституту приїжджало чимало українців з діаспори. Один із американських українців і розповів мені дуже показову в сенсі даної публікації історію.

Його дружина працювала в одній фірмі, де дружила з дуже товстою, незграбною і не дуже розумною американкою єврейського походження, яку корінні американці абсолютно не сприймали. Дружили вони не як "хавири" і "гої", а як просто дві людини, що симпатизували одна одній. Потім ця товстушка вийшла заміж за банкіра і вони вже почали дружити родинами.

Одного вечора до друга Петра зателефонував друг Абрам і повідомив, щоб той негайно зібрав усі наявні в нього гроші, позичив скільки може і назавтра купив дуже дешеві акції однієї американської компанії. Наступного дня Петро так і зробив. Купив їх на 20 тисяч доларів.

Людина освічена, закінчив Гарвардський університет, цей Петро постійно слідкував за котируванням куплених акцій. Його здивуванню не було меж. Акції щомісяця зростали до неба. Нерви в нього не витримали, і коли ціна придбаних акцій зросла в десять разів, він їх продав. Заробив дуже багато грошей. Але друг Абрам продовжував телефонувати, запевняючи, що продавати акції ще рано.

Петрові соромно було визнати, що він продав акції, і він згоджувався. Через декілька місяців, коли ціна акцій зросла у 25 разів, Петро отримав від Абрама розпорядження завтра всі акція продати. А післязавтра ці акції вже нічого не коштували.

Ось так це все робиться. Абсолютно штучно підвищують курс і котирування, а потім так само, заробивши на "простатитах" мільйони і мільярди, цей курс знижують. А у "Петрів", які нічого не відають, просто не витримують нерви.

Я пишу все це не лише з просвітницькою метою. У нас дехто дуже хоче пустити всю українську землю на продаж. Кажуть "для дурних", що через це підвищиться ефективність її використання.

Земля - це найбільший ресурс української нації. А у нас її хочуть забрати, давши за неї папірці, які завтра самі ж знецінять до нуля. І залишимося ми і без землі, і без грошей.

Мене один громадянин Ізраїлю переконував, як то гарно, коли земля знаходяться у приватній власності. Я прикинувся "простатитом" і запитав, а яка частка землі країни Ізраїль знаходиться у приватній власності? Повідомляю: всі 100% земельних ресурсів Ізраїлю знаходиться і власності держави! А сільське господарство там - одне з найефективніших у світі. То, мабуть, причина не у формі власності, а в чомусь іншому.

2008 року ми зібрали просто величезний урожай зернових. І це при тому, що у нас урожайність у 3-4 рази менша, ніж у Німеччині чи Нідерландах на їхньому камінні і піску. Не дамо себе в черговий раз обдурити!

У ХХІ столітті основним ресурсом розвитку, та і самого існування людства, стане продовольство. Той, хто володіє цим ресурсом, володітиме світом.

Основа фінансової і будь-якої іншої стабільності України в нашому столітті буде базуватися саме на практично безмежних можливостях у сенсі задоволення потреб у їжі.

І це - цілком об'єктивні підвалини нашого добробуту і процвітання. Бо ж ні для кого не секрет, що площі сільськогосподарських угідь постійно зменшуються, а чисельність населення постійно зростає.

Колонка є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться. Точка зору редакції «Економічної правди» та «Української правди» може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія.
Реклама: