Селидіввугілля та інші держпідприємства, які обходять Prozorro

Селидіввугілля та інші держпідприємства, які обходять Prozorro

Державна шахта "Селидіввугілля" — один з головних ньюзмейкерів тижня. Придбавши м'ясо по 4 тисячі за кілограм та мінеральну воду по 588 гривень за літр, вугільники відзначились найбільш зневажливим ставленням до закупівель. Але вони далеко не єдині.
четвер, 23 січня 2017 - Олексій Грибановський, Наталія Шаповал, Центр вдосконалення закупівель в Київській школі економіки, для ЕП
З серпня 2016 року ДП "Селидіввугіля" оприлюднило в сиcтемі ProZorro звіти про 409 укладених договорів закупівлі на суму 1,044 млрд грн.

Як демонструє графіка нижче, державна шахта майже всі тендери провела з використанням допорогових процедур, тобто на суму менше 200 тис, що дає можливість замовнику не проводити відкритий аукціон для закупівлі товарів. Так, в закупівлях ДП "Селидіввугіля" 340, або 83%, від загальної кількості договорів — на суму 199 999 грн.

Хто зловживає допорогами

На графіку демонструється, скільки закупівель потрапляє в діапазон до 200 тис. гривень.
За законом закупівля товарів на відповідну суму може бути проведена без відкритого аукціону.
Для закупівлі робіт відповідна планка — на рівні 1,5 млн грн.

"Селидіввугілля" намагається зробити так, щоб більшість тендерів не перевищували за раз суму в 200 тис грн - тоді можна обійтись без відкритого аукціону
Дані: bi.prozorro.org
Відповідна публікація відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться. Точка зору редакції "Економічної правди" та "Української правди" може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія.